Wie zijn wij?

Wij zijn Fabio en Chiara Cappellano. Vader en dochter en al vele jaren werken wij samen in ons familiebedrijf Il Tartufo in Delft, en nu ook bij Il Limone in Breda. Fabio is opgegroeid in een ondernemers gezin in Siracusa, Sicilië. In zijn jeugd heeft hij veel tijd gespendeerd bij zijn Nonna Maria. Dit is waar de passie voor de Italiaanse keuken is ontstaan. Zij leerde hem de kleine kneepjes van het vak. Na zijn middelbare school koos hij ervoor om in Nederland te gaan studeren. Zo kwam Fabio op zijn 18e naar Delft om aan de TU Delft civiele techniek te studeren. Na een aantal jaren koos hij toch voor zijn passie. Zo werd Fabio rond zijn eind 20e jaren directeur van een Italiaanse groothandel. In deze periode reisde hij door heel Italië om de allerbeste producten te selecteren van kleine authentieke familiebedrijven. Nadat al deze lijnen gelegd waren werd na een aantal jaar Il Tartufo geopend in November 2000. In 2008 werd ook Qual Italia opgericht, Fabio’s keurmerk waar hij als consultant vele bedrijven heeft bijgestaan voor de opening, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Zo heeft hij een aantal jaar in Dubai gewerkt.

Chiara is opgegroeid in Delft en werkt eigenlijk al vanaf kinds af aan in het familiebedrijf. Zo weet zij dan ook al vanaf jongs af aan dat zij haar eigen bedrijf wilde starten. Zo was de Hotelschool aan de Breda University dan ook een logische stap. Op haar 18e vertrok ze direct het zuiden om hier te gaan studeren en wonen. Met veel plezier volgde zij hier de opleiding met een buitenlandse stage van een halfjaar in Madrid en een Minor in Entrepeneurship. Dit bleek een goede stap want na bijna 8 jaar wonende in Breda komt Il Limone er ook echt aan.

Chiara’s passie is het verspreiden van de echte authentieke Italiaanse gastronomie. De vele familievakanties naar Sicilië en werktrips door heel Italië zijn de momenten waar de meeste inspiratie maar ook kennis vandaan is gekomen. Veel van haar ervaringen in Italië, recepten en andere dingen in het dagelijks leven deelt zij op haar Instagram en TikTok @chiaracappellano.

Famiglia Cappellano staat elke dag voor jullie klaar bij Il Limone. Niet alleen voor advies over de Italiaanse gastronomie maar natuurlijk ook voor een gezellig praatje.

Wat is il Limone?

Il Limone wordt een unieke Italiaanse delicatessenwinkel, traiteur en osteria in één! Gelegen in de mooiste winkelstraat van Breda, de Wilhelminastraat. Naar verwachting gaan wij rond november 2023 open, dus nog even geduld!

Il Limone is een geblurred concept, dat betekent dat het dus een winkel en osteria in één is. Je kunt hier de beste Italiaanse delicatessen kopen maar je kan ook zitten voor een heerlijke lunch en diner We beginnen met enkel lunch en na een paar maanden ook met diners!

Delicatessen

Ontdek het zeer uitgebreide assortiment van Il Limone. Hier vind je de allerbeste delicatessen uit heel Italië. Deze producten zijn afkomstig van kleine en unieke familiebedrijven. Dit zijn bedrijven die Fabio met 35 jaar ervaring, persoonlijk heeft geselecteerd. Dit assortiment is ontzettend breed en bestaat uit onder andere vleeswaren, kazen, antipasti, gedroogde pasta’s, pastasauzen, wijnen en zoetwaren. Wij hebben de allerbeste proscuitto di parma, de allerbeste parmigiano reggiano dop en vele unieke wijnen.

Benieuwd naar welke vleeswaren en kazen wij specifiek in ons assortiment hebben? Zie hieronder! Omdat wij met kleine bedrijven werken kan het wel zo zijn dat iets op is en niet te krijgen is in bepaalde weken. Uiteraard hebben wij ook naast het vaste assortiment aanvullende producten. Op zoek naar iets specifiek? Bel of mail ons!

Traiteur

Naast een delicatessenwinkel is Il Limone ook een traiteur. Zo is de vitrine straks elke dag gevuld met de lekkerste Italiaanse verse maaltijden door ons bereidt. Perfect om mee naar huis te nemen en gemakkelijk op te warmen met de meegeleverde opwarm-instructies. Zo heeft Il Limone vele pasta’s, vleesgerechten, groentegerechten en heerlijke desserts.

Je kunt straks ook onze maaltijden van tevoren bestellen via de webshop (voor afhalen) of straks bestellen via onze bezorgpartners Thuisbezorgd en UberEats.

Bestellen voor een grote groep? Kijk dan even op de catering pagina.

Webshop Catering

Osteria

In onze Osteria ben je straks welkom voor de allerlekkerste Italiaanse lunch met de beste antipasti, panini, pasta’s en andere verse dag gerechten. Il Limone start binnenkort ook met het diner. De beroemde senaat avonden uit Delft brengen wij ook graag naar Breda. Op deze unieke avonden serveren wij een vast 4-gangenmenu en romantische jazzmuziek. Reserveren kan via de website, maar langslopen mag uiteraard ook!

Naast de winkel en osteria, kun je straks ook eten via onze webshop (alleen afhaal) bestellen of via UberEats en Thuisbezorgd. Voor grotere partijen bieden wij ook catering op maat aan met de lekkerste Italiaanse gerechten.

Vol liefde en passie zijn wij hard aan het werk om rond november 2023 open te gaan, wij hebben er zin in!

A presto,

Fabio & Chiara

Lunch menu Reserveren